Zwemvijver prijs: van welke factoren hangt die af?

Je ziet zo’n stukje groene zwemoase in je tuin wel zitten? Dan ben je op het juiste artikel aanbeland. Hier bespreken we namelijk het financiële aspect van een zwemvijver: de prijs, hoe deze bepaald wordt en welke onderhoudskosten er achteraf zijn. Er bestaan verschillende soorten en mates van afwerking, van natuurlijk tot strak modern. De prijs van een zwemvijver per m2 zal dus erg uiteenlopend zijn, van 100 euro per m2 tot makkelijk 500 euro per m2.

Prijs van zwemvijver versus zwembad

Is voor jou de prijs van doorslaggevend belang of je nu gaat voor een zwemvijver of voor een gewoon zwembad? Dan ben je op zoek naar de prijs van een zwemvijver versus zwembad. We kunnen in dit geval kort zijn: hoewel een zwemvijver ook een flinke investering is, is een zwembad toch nog altijd duurder, niet alleen in aanleg, maar ook in het onderhoud achteraf.

Een gemiddeld zwembad heb je voor een bedrag pakweg tussen de 30.000 en 50.000 euro.

De aanleg van een zwemvijver zit tussen de 25.000 en 40.000 euro.

Dit zijn natuurlijk richtprijzen. Wil je graag offertes op maat ontvangen van bedrijven bij jou in de buurt? Vraag hier offertes op voor jouw zwemvijver.

Vraag vrijblijvend prijzen voor zwemvijvers

Zwemvijver: prijs en bepalende factoren

De kostprijs van een zwemvijver hangt van verschillende factoren af.

Voor een zwemvijver van zo’n 30 vierkante meter betaal je tussen 25.000 en 40.000 euro, alle werken in. De totaalprijs hangt af van:

  • De oppervlakte van de vijver
  • De diepte van je vijver
  • De afwerkingsmaterialen en extraatjes (inclusief trapje, steiger, warmtepomp…)

Verschillende soorten zwemvijvers

Er bestaan verschillende types van zwemvijvers. De ene al natuurlijker dan de andere. Ook jouw keuze in afwerking (modern, strak, natuurlijk, …) en het type zwemvijver speelt een belangrijke rol in de kostprijs. Ga je bijvoorbeeld voor een hybride zwemvijver, dan zal die investering zwaarder uitvallen dan wanneer je voor een klassieke natuurlijke zwemvijver kiest.

Ben jij aannemer in zwemvijvers?

Ben jij zelf een aanbieder en wil je graag meer en betere klanten binnenhalen? Laat dan vrijblijvend hier je gegevens achter.

3 gedachten over “Zwemvijver prijs: van welke factoren hangt die af?

Reacties zijn gesloten.