Zwemvijver prijs: van welke factoren hangt die af?

Je ziet zo’n stukje groene zwemoase in je tuin wel zitten? Dan ben je op het juiste artikel aanbeland. Hier bespreken we namelijk het financiële aspect van een zwemvijver: de prijs, hoe deze bepaald wordt en welke onderhoudskosten er achteraf zijn.

Prijs van zwemvijver in vergelijking met zwembad

Is voor jou de prijs van doorslaggevend belang of je nu gaat voor een zwemvijver of voor een gewoon zwembad? Dan kunnen we kort zijn: hoewel een zwemvijver ook een flinke investering is, is een zwembad toch nog altijd duurder, niet alleen in aanleg, maar ook in het onderhoud achteraf.

Een gemiddeld zwembad heb je voor een bedrag pakweg tussen de 30.000 en 50.000 euro.

De aanleg van een zwemvijver zit tussen de 25.000 en 40.000 euro.

Dit zijn natuurlijk richtprijzen. Wil je graag offertes op maat ontvangen van bedrijven bij jou in de buurt? Vraag hier offertes op voor jouw zwemvijver.

Zwemvijver: prijs en bepalende factoren

De prijs van een zwemvijver hangt van verschillende factoren af.

Voor een zwemvijver van zo’n 30 vierkante meter betaal je tussen 25.000 en 40.000 euro, alle werken in. De totaalprijs hangt af van:

  • De oppervlakte van de vijver
  • De diepte van je vijver
  • De afwerkingsmaterialen en extraatjes (inclusief trapje, steiger, warmtepomp…)

Verschillende soorten zwemvijvers

Er bestaan verschillende types van zwemvijvers. De ene al natuurlijker dan de andere. Ook jouw keuze in het type zwemvijver speelt een belangrijke rol in de kostprijs. Lees hier alles over de verschillende soorten zwemvijver en waarop je zoal moet letten.

3 gedachten over “Zwemvijver prijs: van welke factoren hangt die af?

Reacties zijn gesloten.

error

Interessant? Delen mag! :-)