CO-vergiftiging voorkomen kan levens redden

Zeer recent kwam de sluipmoordenaar koolmonoxide weer in het nieuws. Koolmonoxidevergiftiging is een vaak terugkerend onderwerp. Jaarlijks zijn er een groot aantal mensen die CO-vergiftiging oplopen, vooral in de wintermaanden. Mensen zijn zich vaak niet bewust van de mogelijk bronnen en gevaren van koolmonoxide en onderschatten daarom de mogelijke gevolgen van een slechte installatie van deze bronnen. Je kan nochtans makkelijk een CO-vergiftiging voorkomen .Het wordt ten zeerste aanbevolen om een koolmonoxidemelder aan te sluiten om jezelf en je dierbaren te beschermen. Als je thuis of op kantoor met een van de volgende situaties te maken hebt, moet je absoluut een CO-melder hebben.

Koolmonoxide heeft de laatste tijd meer mensen gedood dan ooit tevoren. Daarom is het belangrijk dat iedereen voldoende weet over de mogelijke gevaren van de stof koolmonoxide. Zo kan je een CO-vergiftiging voorkomen. Huizen en kantoren zijn beter geïsoleerd dan ooit teveren, maar dit maakt het risico op koolmonoxidevergiftiging juist groter.

Ventileren is de boodschap

Daarnaast is het belangrijk om je huis goed te ventileren en je rook, gas- en koolmonoxidemelders goed in de gaten te houden. Alle ruimtes in huis en op kantoor waar gassen mogelijk voor kunnen komen, dienen goed in de gaten gehouden te worden gehouden.

CO-melder plaatsen

De koolmonoxidemelder is geschikt om koolmonoxide waardes te meten over een bepaalde tijdsperiode en zal een luid alarm af laten gaan wanneer er een gevaarlijke hoeveelheid koolmonoxide in de ruimte aanwezig is. De melder geeft een adequate waarschuwing om je huis veilig te ventileren en/of de ruimte te evacueren.

Spread the word, please. Thank you!

Interessant? Delen mag! :-)