Industrieel design scheert hoge toppen

De industriële interieurstijl is momenteel ontzettend populair. Het lijkt zelfs, samen met Scandinavische interieurs, de vaakst gekozen interieurstijl van dit moment. Ben jij ook zo’n fan van het ruwe metaal, in combinatie met de houten afwerking? Dan is het zeker een goed idee om dit door te trekken naar je eetkamer. Want het lijkt misschien iets moeilijker, maar het is zeker perfect haalbaar om je eetkamer een industriële toets te geven. We geven je hier enkele tips.

Industrieel design: wat is het precies?

Elke interieurstijl heeft bepaalde typerende elementen of kenmerken. De Scandinavische stijl bevat bijvoorbeeld altijd lichte kleuren en natuurlijke materialen. De industriële stijl is ruwer. In heel wat gevallen kiest men bijvoorbeeld voor ruwe bakstenen muren. Ook op vlak van vloeren mag het wat stoerder en ruwer. We denken daarbij aan betonnen vloeren, of rustiekere houten vloeren. Ook staal en metaal komt vaak terug in deze stijl. We denken bijvoorbeeld aan grote, stalen ramen. Heel vaak zie je ook een open indeling terug. Zoals je heel vaak terug ziet in lofts, wordt er gespeeld met grote open ruimtes, die één leefruimte creëren. Qua meubelen gaan we, in tegenstelling tot de Scandinavische stijl, vaak iets donkerder qua kleuren.

De eettafel in je industrieel design

Voor de eettafel gaan we op zoek naar de ruwe materialen. Wat je heel vaak terug ziet, is de combinatie van (donker) metaal, met een houten tafelblad. Deze twee materialen houden elkaar in evenwicht, het warme hout compenseert de koude metalen materiaal, wat uiteindelijk een harmonieus, stoer geheel brengt. Binnen het industriële wordt vaak ook gespeeld met andere vormen van tafelpoten: van X-poten tot K-poten. Op de foto hieronder zie je bijvoorbeeld Eettafel Feniks, waar je die combinatie ook terug ziet. Binnen deze stijl hebben we nog heel wat andere voorbeelden, we noemen er hier enkele op:

– Eettafel Solid
– Eettafel Pisa Oak S
– Eettafel Kora S
– Eettafel Iron K
– Eettafel Krissy (met X-poten)

Spread the word, please. Thank you!

Interessant? Delen mag! :-)