Renovlies afwerken, enkele ideeën

Muren afwerken met een renovatievlies heeft meerdere voordelen. Plaats je het renovlies zelf? Een renovlies afwerken kan met verf of behang.

Eens het renovatievlies tegen de muur hangt, kan je voor de finishing touch zorgen. De meeste doe-het-zelvers kiezen ervoor om met verf aan de slag te gaan. Zoals altijd is het belangrijk om je vliesbehang eerst een laag primer te geven. Zelfs als je “voorgeprimered” vlies gebruikt hebt, kan het geen kwaad om zelf nog een extra primer te zetten. Deze vermindert de zuigkracht van je behang en camoufleert eventuele naden tussen de behangstroken. Zijn de naden na het primeren toch nog zichtbaar? Werk ze dan voorzichtig weg met een filler, zoals bijvoorbeeld Red Devil. Vaak worden er vòòr het verven ook ophangsystemen tegen de muur geschroefd. Deze smalle witte rails komen tegen het plafond en worden gewoon mee geschilderd met de rest van de muur, zodat ze vrijwel onzichtbaar zijn. Wanneer je later foto’s of schilderijen wil ophangen, kan je er echter heel gemakkelijk ophangdraden in schuiven, zodat je je decoratie kan bevestigen zonder dat je in je nieuwe muren hoeft te boren.

Behangen

Ook decoratief behang kan worden aangebracht op renovatievlies. De meeste decoratieve types zijn erg dun en moeten dan ook worden aangebracht op een perfect gladde ondergrond. Ook wanneer je gaat behangen is het dus belangrijk om eventuele naden tussen de verschillende stroken renovatievlies weg te werken door met een filler aan de slag te gaan.

Specials

Mag het iets meer zijn? Durf dan voor een origineel oppervlak te gaan door bijvoorbeeld met magneetverf of whiteboard verf over je vliesbehang heen te schilderen. Of ga voor een strookje schoolbordbehang, … Alles is mogelijk!

Meer info over renovlies vind je hier.

Bron: Acaza

Spread the word, please. Thank you!

Interessant? Delen mag! :-)