Veilige lippenbalsem, enkele keuzes op een rijtje

Er is al een hele poos heel wat te doen rond bepaalde lippenbalsems. Consumentenorganisatie Test-Aankoop testte 21 verschillende lippenbalsems en vond in 15 daarvan mogelijk schadelijke stoffen. De dienst Volksgezondheid relativeert het gevaar: “Je moet al een hele tube opeten voor het gevaarlijk wordt.” Wellicht loopt het inderdaad zo’n vaart niet, maar waarom niet op zeker spelen en een veilige lippenbalsem gebruiken.

Lippenbalsem wordt door zowat iedereen gebruikt. Test-Aankoop waarschuwt echter dat er behoorlijk wat schadelijke stoffen in zitten. Het zou gaan om bepaalde minerale oliën. Op zich zijn die niet meteen schadelijk als ze gewoon op de huid worden gesmeerd. Maar door ze op de lippen te gebruiken geraken ze natuurlijk ook in onze mond. En dat is al heel wat minder. Veilige lippenbalsem is dan ook een must.

Veilige lippenbalsem kiezen

15 op de 21 geteste lippenbalsems is natuurlijk niet niks. En er zullen nog testen moeten volgen om te kijken hoe schadelijk het nu allemaal is. Maar, dat wil niet zeggen dat we deze waarschuwing gewoon in de wind moeten slaan. Waarom niet voor een veilige lippenbalsem kiezen? Ze bestaan nu eenmaal!

Enkele producten op een rijtje

Spread the word, please. Thank you!

Interessant? Delen mag! :-)