Elektriciteitswerken

Het aanleggen van elektriciteit in je woning is een belangrijke klus, waarover je op voorhand best goed nadenkt. Je wil namelijk niet alleen een goed werkende en veilige elektrische installatie, je vind het ook belangrijk dat je lichtpunten op de juiste plek zitten en je stopcontacten op een logische, handige en makkelijk toegankelijke plaats.

Ben je een Handige Harry die bovendien voldoende kent van elektriciteit, dan kan je wellicht zelf aan de slag in je nieuwbouw of bestaande woning. De meeste mensen moeten echter op zoek naar een elektriciën om hun elektrische installatie te laten plaatsen.

richtprijzen elektriciteit nieuwbouw

Hoeveel kost een elektrische installatie?

Hoeveel jouw elektrische installatie gaat kosten kunnen we natuurlijk niet voorspellen. Er zijn te veel verschillende factoren die de prijs mee bepalen. Een van de belangrijkste is de omvang van de installatie. Bij een grote woning zal dat sowieso meer zijn dan bij een kleine woning. Maar ook wat jij wil speelt een grote rol. Wil je de pure basis (stopcontacten en verlichting of ben jij gebrand om alle moderne comfort en ga je voor een uitgebreide domotica-installatie?

Daarnaast zal de keuze van het installatiebedrijf ook een rol spelen in de hoogte van de uiteindelijke prijs. Elektriciens hanteren immers allemaal andere tarieven.

Factoren die de uiteindelijke prijs bepalen:

  • de omvang van het project
  • basic installatie of met domotica?
  • standaardmaterialen of design?
  • de installateur

Een goede elektricien vinden

wat kost elektricien

Als je op zoek gaat naar een elektricien, zeker voor een uitgebreide opdracht zoals het plaatsen van een volledige elektrische installatie, ga je niet met gelijk wie in zee. Je vraagt offertes, polst naar de mogelijkheden, kijkt of de elektricien meedenkt en of je een goede klik hebt.

Om de kosten te besparen kies je best een elektricien voor algemene elektriciteitswerken bij jouw in de buurt. Eventuele vervoerskosten worden immers aan jou doorgerekend en we nemen aan dat je liever niet wil betalen voor de tijd dat jouw elektricien in de file staat.

De hoogte van het uurloon van de installateur hangt voor een groot stuk ook af van hoelang hij al bezig is. Hoe meer ervaring, hoe dieper jij in de portemonnee zal moeten tasten.

Elektriciteitswerken prijzen? Wil je makkelijk offertes en info opvragen bij elektriciens bij jou in de buurt? Doe dat dan via onderstaande knop. Met één beweging contacteer je meerdere bedrijven in jouw regio. Volledig gratis en vrijblijvend. Succes!

De prijs drukken

zelf elektriciteit leggen nieuwbouw

Ken je niets van elektriciteit, maar je wil toch graag de handen uit de mouwen steken? Dan kan je de prijs wel drukken door de voorbereidende werken voor jouw rekening te nemen. Meer info over het uitslijpen van sleuven en het plaatsen van inbouwdozen lees je in het artikel “Zelf elektriciteit leggen”.