Kaleien

Kaleien is een techniek waarbij je je buitengevel of binnenmuur een karaktervolle uitstraling geeft. Je camoufleert kleine beschadigingen en in het geval van een gevel, zorg de kalei voor een beschermlaag tegen alle weersomstandigheden.

Kalei is in de eerste plaats iets wat we associëren met een landelijke stijl. Bij moderne huizen wint het echter ook aan populariteit om tegengewicht te bieden aan het koele en strakke.

Zelf kaleien of laten doen?

Zelf kaleien, want

  • ik heb ervaring met kalei en heb al meerdere projecten tot een goed einde gebracht.
  • mijn budget is ontoereikend om een vakman in te schakelen (proberen kan altijd, maar weet dat het een klus waarbij veel kan mislopen, waardoor je achteraf mogelijk toch nog een schilder moet laten komen)

Een kaleischilder, want

  • ik ken niets van kaleien (belangrijk om weten: het is een techniek die veel knowhow en ervaring vergt).
  • het ontbreekt me aan tijd en zin om een opleiding kaleien te volgen.
  • ik wil een perfect resultaat dat jaren meegaat.

kaleien

Richtprijzen kaleien per vierkante meter

Als je een professionele schilder die gespecialiseerd is in kaleien laten komen betaal je doorgaans tussen de 25 en 35 euro per vierkante meter. Let op, dit zijn richtprijzen.

Als je een exacte prijs wil voor jouw kaleiproject, dan kan je best je licht opsteken bij meerdere kaleischilders. Het kan wel wat werk zijn om kaleischilders bij jouw in de buurt te zoeken en deze afzonderlijk te contacteren. In plaats daarvan kan je ook met één druk op de knop bij meerdere schilders tegelijk info opvragen. Volledig gratis en vrijblijvend!

Maak een grondige vergelijking tussen deze offerte en ga niet zomaar met de eerste de beste in zee. Lees verder om te weten waarop je zoal moet letten bij het kiesen van de juiste vakman voor jouw kaleiproject.

De juiste vakman kiezen voor het kaleien van jouw gevel

We zetten even op een rijtje waarop je moet letten wanneer je een kaleischilder kiest.

kaleien

Prijs

De prijs is inderdaad een zeer belangrijke factor. Hij bepaalt voor een groot stuk of jouw kaleiproject haalbaar is, of niet.

Jouw gevoel

Naast de prijs is jouw gevoel ook belangrijk. Ga enkel met een bedrijf in zee waarbij je je prettig voelt. Hoe verloopt het contact? Denken ze met je mee? Geven ze voldoende en bruikbaar advies? Communiceren ze openlijk over mogelijke problemen of vertragingen?

Check de betrouwbaarheid

De prijs en jouw gevoel mogen dan nog zo goed zitten, het kan nooit kwaad om even te kijken hoe betrouwbaar een vakman is. Kan hij goede referenties voorleggen? Komt hij zijn afspraken na? Het zijn allemaal zaken die je best in de gaten houdt bij het kiezen van een vakman voor het kaleien van jouw gevel.

Aan de slag!

De eerste stap als je jouw gevel wil laten kaleien, is het opvragen van vrijblijvende info dus de eerste stap. Door op onderstaande knop te klikken vraag je vrijblijvende offertes op bij verschillende bedrijven die gespecialiseerd zijn in kaleien.