Heb je schilderwerken op de planning staan in je nieuwbouw of als onderdeel van een renovatieproject? Of je het nu zelf gaat doen of je laat de schilderwerken uitvoeren door een professioneel schildersbedrijf, je komt best voorbereid aan de start. We geven je graag een overzicht van waar je zoal op moet letten wanneer je zelf de verfpotten en kwasten boven haalt.

Laat je je schilderwerken liever over aan een professional? Dan is het interessant om bij verschillende schildersbedrijven je licht op te steken. Via onderstaande knop kan je in één keer info en offertes opvragen bij meerder schilders in jouw regio. Scheelt en hoop gedoe, én het is volledig vrijblijvend.

Zelf schilderen of laten doen?

Er zijn diverse redenen waarom mensen al dan niet zelf hun plafonds of muren schilderen. Een van de belangrijkste redenen om zelf aan de slag te gaan, zal wellicht het financiële aspect zijn. Een schilder inschakelen kost altijd meer dan wanneer je zelf alleen de verf en het materiaal moet kopen.

Zelf schilderen want,

  • het is goedkoper. Je hoeft geen schilder te betalen
  • je doet het op je eigen tempo
  • je hoeft niet te wachten tot de schilder kan komen
  • schilderen is je hobby en je hebt er de tijd voor.

Een schilder want,

  • Het resultaat zal mooier zijn. Jij bent immers geen professional.
  • De prijs valt iets hoger uit, maar je bent zeker dat er met professioneel materiaal wordt gewerkt (dat jij dan niet moet aankopen).
  • Je bespaart enorm veel tijd
  • Het huis staat minder lang overhoop

schilderwerken

Richtprijzen schilderwerken per vierkante meter

Stel, je hebt geen tijd om zelf te schilderen? Je hebt twee linkerhanden? Of je hebt gewoon geen zin om het zelf te doen? Natuurlijk ben je dan benieuwd hoeveel jouw schilderwerken zullen kosten. Het beste kan je dan offertes opvragen en vergelijken.

Wil je toch alvast een ruwe schatting?

Voor de schilderwerken van een muur moet je ongeveer 15 tot 20 euro per vierkante meter rekenen. Veel hangt natuurlijk af van de gebruikte verf, de manier van aanbrengen en hoeveel voorbereidingswerk er was. Een muur die geen grondverf of fixeermiddel nodig heeft, kan je uiteraard veel goedkoper laten schilderen dan een muur die heel wat voorbehandeling nodig heeft.

Voor het schilderen van een plafond kom je wellicht uit op 12 tot 20 euro per vierkante meter. Toch wanneer je kiest voor een latexverf in twee lagen. En wederom, is er veel voorbereidingswerk, dan zal de prijs per vierkante meter hoger liggen.

Schilderwerken buiten, aan bijvoorbeeld de gevel, zijn altijd duurder dan binnenschilderwerken. Reken voor het schilderen van een gevel toch zon 20 tot 40 euro per vierkante meter. Voor dat bedrag heb je een primer en een afwerking met twee lagen.

Wil je een exacte berekening van de kosten voor jouw specifieke schilderproject, maar je hebt geen zin om het internet af te struinen en talloze mails en telefoontjes te doen? Met één druk op de knop vraag je bij diverse schilderbedrijven een offerte op. Gratis en volledig vrijblijvend!

De juiste vakman kiezen voor schilderwerken

De juiste vakman vinden is niet altijd makkelijk. Nadat je offertes hebt opgevraagd bij verschillende schildersbedrijven moet je natuurlijk de knoop doorhakken.

We zetten even op een rijtje waarop je moet letten wanneer je een schildersbedrijf kiest voor jouw schilderwerken.

Prijs

De prijs is inderdaad een zeer belangrijke factor. Hij bepaalt voor een groot stuk of jouw schilderproject haalbaar is, of niet.

Jouw gevoel

Naast de prijs is jouw gevoel ook belangrijk. Ga enkel met een schildersbedrijf in zee waarbij je je prettig voelt. Hoe verloopt het contact? Denken ze met je mee? Geven ze voldoende en bruikbaar advies? Communiceren ze openlijk over mogelijke problemen of vertragingen?

Check de betrouwbaarheid

De prijs en jouw gevoel mogen dan nog zo goed zitten, het kan nooit kwaad om even te kijken hoe betrouwbaar een vakman is. Kan hij goede referenties voorleggen? Komt hij zijn afspraken na? Het zijn allemaal zaken die je best in de gaten houdt bij het kiezen van een vakman voor jouw schilderwerken.

Aan de slag!

De eerste stap als je jouw muren en/of plafonds wil laten schilderen, is het opvragen van vrijblijvende info dus de eerste stap. Door onderstaand formulier in te vullen, vraag je vrijblijvende offertes op bij verschillende schildersbedrijven.