Indak zonnepanelen worden mooi in het dak geïntegreerd

Eén van de meest gehoorde bedenkingen die mensen hebben bij zonnepanelen is het uitzicht. Een zonnepaneleninstallatie is natuurlijk niet de mooiste toevoeging aan een dak. Tegenwoordig gebruiken we zwarte monokristallijne panelen, wat al een verbetering is tegenover de blauwe polykristallijne versies. Zeker op een zwart dak. Maar we kunnen nog verder gaan: indak zonnepanelen.

Begin 2017 installeerden Intellisol zijn eerste indak systeem in Limburg van het merk Solinso. Met dit systeem gebruiken ze zonnedakpannen in plaats van zonnepanelen om energie op te wekken. Deze passen naadloos tussen normale platte dakpannen zodat het horizontale lijnenspel van het dak onaangetast blijft. Je ziet ze zelfs bijna niet liggen. Een heel mooie oplossing!

Voor deze klant uit Kinrooi werd gekozen voor geïntegreerde zonnepanelen van aleo solar. Door een ander type dakpan (gewelfd) zouden de Solinso zonnedakpannen minder tot hun recht komen. Daarom vond Intellisol de grotere Solrif modules esthetisch en prijstechnisch de beste optie.

Waar moet ik op letten bij een indak systeem?

  • Moeilijk om op een bestaand dak in te passen. Geïntegreerde zonnepanelen zijn het makkelijkst te installeren bij nieuwbouwprojecten of wanneer het dak gerenoveerd wordt.
  • Type dakpan. De zonnedakpannen van Solinso sluiten het beste/mooiste aan op platte dakpannen. Bij gewelfde pannen vinden we het Solrif systeem mooier.
  • Een indak systeem kost in verhouding meer dan een traditionele installatie, maar u krijgt er natuurlijk ook een mooier dak voor terug. Het is moeilijk om hier een specifiek getal op te plakken aangezien de prijs verschilt van systeem tot systeem en dak tot dak. Er zijn natuurlijk ook minder dakpannen nodig aangezien deze gedeeltelijk vervangen worden door de indak zonnepanelen.

Bron: Intellisol

Spread the word, please. Thank you!

Interessant? Delen mag! :-)