Je tattoo verzorgen op een natuurlijke manier

Je hebt lang en hard nagedacht over het soort tatoeage dat je wil, je hebt met een geweldige artiest samengewerkt om een opvallend ontwerp te ontwikkelen en je hebt heel wat uren doorgebracht om een prachtig kunstwerk op je lichaam te tekenen. Of misschien ben je gewoon impulsief een tattooshop binnengelopen! Hoe dan ook, je wilt er zeker van zijn dat je tattoo goed geneest en nog vele jaren helder blijft. Je wil je tattoo verzorgen op een natuurlijke manier.

Dr. Bronner’s zepen en balsems vallen bij tatoeagekunstenaars al lang in de smaak vanwege hun effectiviteit als reinigings- en vochtinbrengende middelen. En dat terwijl ze steeds zacht zijn voor de gevoelige huid. Ervoor zorgen dat uw tatoeage goed wordt verzorgd in de eerste paar weken is essentieel om infecties te voorkomen en een mooie tattoo te garanderen. Wat volgt is een stap-voor-stap handleiding om je nieuwe (of oude) tatoeage met Dr. Bronner’s te verzorgen.

Het eerste verband

Tatoeagekunstenaars brengen meestal een dun laagje balsem, gelei of vochtinbrengende crème aan zodra de tatoeage klaar is. Daarna wordt de tattoo bedekt met een verband of plastic wikkel.Als je tatoeagekunstenaar nog geen Dr. Bronner’s liefhebber is, kun je ervoor zorgen dat je hem of haar Organic Magic Balm geeft voor deze eerste toepassing.

Dr. Bronner’s Unscented Organic Magic Balm is perfect voor het hydrateren en genezen van nieuwe tatoeages. Het bevat kokosolie en jojobaolie om de huid te verzachten en te hydrateren, terwijl hennepzaadolie helpt de huid te herstellen en ontstekingen te verminderen. Avocado- en olijfolie houden uw tatoeage glad en soepel. Alle ingrediënten zijn biologisch en de meeste zijn afkomstig van fairtradeprojecten.

Hoewel het verleidelijk kan zijn om het verband te verwijderen om naar de tatoeage te gluren, raden de meeste kunstenaars aan om het de eerste drie tot twaalf uur te laten zitten (kleinere tatoeages hebben minder nodig, terwijl grotere meer nodig hebben). Vergeet niet dat het verband je gevoelige huid beschermt tegenn bacteriën of zonlicht en tegen het wrijven tegen kleding. Het is er ook om korstvorming tot een minimum te beperken.

De eerste wasbeurt

Na ongeveer drie tot twaalf uur, is het veilig om het verband te verwijderen en je nieuwe tatoeage de eerste keer te wassen. Op dit punt kan je tatoeage er dan uitzien alsof hij huilt of een dikke, kleverige substantie bevat. Geen paniek, dit is normaal. Wat je ziet is in feite overtollig vocht (plasma) en inkt van het tatoeageproces.

Het is belangrijk om je tatoeage schoon te maken. Dr. Bronner’s Baby Unscented Pure-Castile Liquid Soap is dé zeep voor deze job! De meeste tatoeageprofessionals raden de Unscented variant aan, zodat je geen potentieel irriterende etherische oliën op je gevoelige huid legt. Zorg ervoor dat je warm water gebruikt en was je handen grondig voordat je je tattoo wast. Vermijd het gebruik van een washandje of iets dat je huid zou kunnen irriteren – was de getatoeëerde plek gewoon voorzichtig met je vingers.

Dep uw huid na het wassen droog met een papieren handdoek en laat de huid minstens tien minuten drogen aan de lucht. Wanneer het gebied volledig droog is, kunt u een zeer dun laagje Organic Magic Balm opnieuw aanbrengen en het onbedekt laten. Sommigen raden aan om geen balsem aan te brengen op dit punt, en het getatoeëerde gebied gewoon te laten ademen. Als je de balsem na de eerste wasbeurt toch wilt aanbrengen, hoef je maar een kleine hoeveelheid balsem te gebruiken.

De eerste fase (eerste paar dagen)

In het begin kan je getatoeëerde huid warm aanvoelen en er roodachtig uitzien, zoals een ernstige zonnebrand. Dit is normaal. Je tatoeage is technisch gezien een open wonde. Tijdens de eerste paar weken moet je voorkomen dat de tatoeage volledig ondergedompeld wordt in water. De enige keer dat je tatoeage nat mag worden, is bij het wassen.

Je kunt de tatoeage blijven wassen zoals hierboven beschreven. Douchen is te verkiezen boven baden, zodat je je tatoeage niet ondergedompeld wordt in het water. Ga na het wassen en drogen van de tatoeage door met het aanbrengen van een dun laagje Organic Magic Balm. Je kunt de tatoeage één keer ’s morgens en één keer ’s avonds wassen. Als je het gevoel hebt dat je echt een middagwas nodig hebt om overtollig plasma te verwijderen, dan kun je een derde wasbeurt toevoegen.

De genezingsfase (tweede week)

Voor velen is dit de moeilijkste fase na het krijgen van een nieuwe tatoeage. De huid kan beginnen schilferen en dat jeukt vaak vreselijk hard. Je zou in de verleiding kunnen komen om aan korsten en schilferige huid te trekken of te plukken. Blijf eraf! Korsten maken deel uit van het genezingsproces en vallen er uiteindelijk vanzelf af. Het vroegtijdig afscheuren ervan zal het herstel vertragen en kan de tatoeage zelfs beschadigen, waardoor je gedwongen wordt om terug te gaan voor een touch-up.

Om de jeuk tegen te gaan, kun je doorgaan met het aanbrengen van de Organic Magic Balm (maar onthoud dat een dun laagje voldoende is). Een andere optie die voor deze fase wordt aanbevolen is om te hydrateren met onze biologische lotions (de Lavendel Coconut Lotion is de meest licht geurende variant). De biologische lotions kalmeren de jeuk, laten je getatoeëerde huid verder ademen en zijn gemakkelijk aan te brengen op een zachte manier die er niet toe leidt dat je per ongeluk korsten verwijdert.

De herstelfase (derde week en daarna)

De laatste fase van de genezing kan langzaam verlopen en vergt geduld. Hoewel de meeste grotere korsten zullen zijn afgeschilferd en gevallen, kunnen er nog steeds kleine korstjes en stukjes dode huid verschijnen. Deze zullen verdwijnen naarmate het genezingsproces vordert.

Op dit punt kunt u kiezen uit een vochtinbrengende crème naar keuze: onze Organic Magic Balm, onze biologische kokosolie of een van onze biologische lotions. Biologische kokosolie heeft natuurlijke antimicrobiële eigenschappen en kan ook helpen om de huid te verjongen. Zorg ervoor dat je je kokosoliepotje niet met iemand deelt en dat je je handen wast voordat je je vingers in de pot dompelt. Dit helpt infecties te voorkomen. Het aanbrengen van een van deze vochtinbrengende crèmes terwijl je je tatoeage beschermt tegen de zon, zal helpen om te voorkomen dat je huid uitdroogt en je tatoeage er helder uitziet.

Enkele laatste tips

  • Draag loszittende kleding! Strakke kleding op uw getatoeëerde huid kan irritatie veroorzaken.
  • Drink veel water!
  • Houd je tatoeage de eerste maand volledig bedekt als je van plan bent om in de zon te gaan. Na de eerste drie tot vier weken, als de tatoeage volledig genezen is, moet je altijd een zonnecrème op de tatoeage aanbrengen als deze aan de zon wordt blootgesteld.
  • Hoe hard het ook jeukt, niet krabben! Als je je super-itchy voelt, dan is het tijd om wat van onze biologische lotion of ongeparfumeerde organische toverbalsem aan te brengen!

Producten die in dit artikel aan bod komen:

Organic Magic Balm

Dr. Bronner’s Baby Unscented Pure-Castile Liquid Soap

Lavendel Coconut Lotion

Bron: Dr. Bronner’s

Spread the word, please. Thank you!

Interessant? Delen mag! :-)