spouwmuur isoleren prijs
|

Voordelen spouwmuurisolatie op een rijtje

Vliegt de warme lucht snel uit je woning? Dan zou het kunnen liggen aan de isolatie van je woning. Je woning isoleren kan op meerdere manieren. Eén daarvan is spouwmuurisolatie. Ontdek hieronder enkele niet te onderschatten voordelen van spouwmuurisolatie.

Verlaagde energierekening

Woningen die gebouwd werden tussen 1920 en 1976, zijn namelijk nog niet voorzien van spouwmuren. Er is een open ruimte tussen de binnen- en buitenmuur. Door deze open ruimte te vullen met isolatiemateriaal, heeft de muur een betere isolerende werking. Wanneer het buiten koud is, zal de woning beter verwarmd zijn waardoor je minder hoeft te gaan stoken. De temperatuur is gelijkmatiger in de ruimte en je energierekening zal dalen. Daarnaast heb je je investering in spouwmuurisolatie al in 3 jaar terugverdiend.

Hoge waardering op de huizenmarkt

Je woning isoleren met spouwmuurisolatie verhoogt de waarde van de woning. Tegenwoordig moeten huiseigenaren een energielabel overhandigen, wanneer ze hun woning gaan verkopen of huren. Het energielabel zal dan aangeven hoe energiezuinig een woning is met spouwmuurisolatie. Dit vinden kopers en huurders interessant want hoe zuiniger de woning, hoe lager de energiekosten zijn. Toch wel een zeer belangrijk voordeel van spouwmuurisolatie.

Kleine ingreep

Je woning isoleren is een kleine ingreep, spouwmuurisolatie wordt vanaf de buitenkant van je woning aangebracht. Er worden gaatjes in de muur geboord, waar het isolatiemateriaal doorheen wordt gespoten. Het bijkomend voordeel is dat er geen grote verbouwingen voor nodig is. De isolatie is binnen één dag klaar en zorgt bovendien voor weinig overlast voor de buren.

Milieuvriendelijk

Spouwmuurisolatie is goed voor het milieu. Je verbruikt een stuk minder energie omdat je minder gaat stoken. Je verkleint het broeikaseffect en bespaart brandstoffen. Daarnaast is het isolatiemateriaal snel en schoon verwerkt en komen geen schadelijke dampen of gassen vrij. Spouwmuurisolatie is verder brandveilig omdat het van brandwerend materiaal is gemaakt.

Wooncomfort

Bij het aanbrengen van isolatie in de spouw, zul je gelijk het comfort aanvoelen in je woning. Je ondervindt een aangenamere kamertemperatuur die overal is verspreid. Koude lucht zal niet meer door de buitenmuren naar binnen kunnen. Je hebt geen vochtige binnenmuren en vocht- of schimmelplekken meer in de woning, waardoor het wooncomfort verbeterd.

Spouwmuurisolatie heeft zijn voordelen en wat ons betreft raden wij het aan om je woning te laten isoleren. Het is een slimme investering en is zo binnen één dag klaar. Je profiteert van een lagere energierekening, maar ook van de warmte dat in je woning blijft. Verder verdien je de investering op termijn dubbel en dik terug.

Overtuigd?

 

Vraag makkelijk, vrijblijvend én volledig gratis info op via onderstaande formulieren (opgelet: een apart formulier voor België en Nederland).

Prijzen en info isolatie België

Prijzen en info isolatie Nederland

Vergelijkbare berichten