8 tips van Natuurpunt voor een toffe herfstvakantie

tips herfstvakantie

1. Duik het speelbos in

Wat is er heerlijker voor kinderen dan op avontuur trekken in de natuur. Hutten bouwen in het bos, spelen met modder of klimmen in bomen. In heel wat Natuurpuntgebieden kan je speelplekken en -bossen ontdekken.

2. Herfstschatten verzamelen in een eierdoos

Ga, gewapend met een eierdoos, op schattenjacht in het bos. Download de opdrachtenkaart en bepaal vooraf welke natuurschatten je kroost kan zoeken; beukennootjes, kastanjes, helicoptertjes, denneappels, eikels, bladeren … 
Wie heeft het eerst al zijn schatten gevonden?

Kinderactiviteiten Natuurpunt

3. Volg de gids!

Doe mee aan de familiezoektocht, leer vuur maken in een Bushcraft workshop, maak speelgoed met vondsten uit het bos, kom griezelen met Kabo!!-lloween, hang het zwijn uit, leer braakballen pluizen, en nog véél véél meer

4. Zelf vetbollen maken

De herfst is het ideale seizoen om te starten met het voederen van de vogels in je tuin. Vogels die nu de weg naar je voederplank vinden, komen zeker in de winter ook aanschuiven.

Voeder nu bessen, fruit, gemixt vogelvoer … 
Wanneer het binnenkort echt koud wordt, kan je ook vetbollen aanbieden. 

shutterstock

5. Maak een schitterende herfstwandeling

De herfst is voor veel mensen het favoriete seizoen om de natuur in te duiken. De gekleurde blaadjes die van de bomen dwarrelen, paddenstoelen die overal tevoorschijn komen, eekhoorntjes die door het bos huppelen en vogels die hun kostje bijeen scharrelen. Veel romantischer kan het haast niet.

Inspiratie vind je hier

Keep

© Wim Dirckx

6. Leer soorten herkennen

Komen er veel vogeltjes op bezoek in je tuin? Zag je in het bos een vreemde vogel? Of wil je de naam kennen van de paddenstoelen die je tegenkomt op je tocht? Leer soorten herkennen, en verras je vrienden en familie met je kennis.

7. Lekker shoppen

Ben je op zoek naar een leuk geschenkje? Wil je de vogels in je tuin verwennen met een nieuwe voederplank of zoek je kijkkaarten om het bos mee in te duiken? Je vindt het allemaal in de Natuurpunt Winkel.

Als lid van Natuurpunt geniet je 10% korting op elke bestelling.

8. Aan de slag in de tuin

Bereid nu al je tuin voor op de lente en de zomer. Wie nu een paar slimme acties onderneemt, kan volgend jaar op extra vlinders, vogels en andere beestjes rekenen. Maar je kan het ook gezellig maken voor jezelf met een botevoetenpad, een tuinvijvertje of struiken met lekkere besjes.

Vogelgids

Meer natuur in de tuin met de gratis tuingidsjes

Hoe maak je een vogelvriendelijke tuin? Hoe zorg je het hele jaar door voor de egel in je tuin? Wat kan je doen om meer vlinders te lokken? En hoe tover je je tuin om in een mini-natuurgebied.