Urtekram stapt over op vegan verpakkingen van suikerriet

Bij Urtekram houden ze van biologische producten en onze planeet. Daarom dragen ze de verantwoordelijkheid om het beste te zorgen voor het milieu. Ze doen dit op holistische wijze die wordt doorgevoerd op het gehele proces, van de productie van onze producten tot het sorteren van het afval.

“Wij vinden het belangrijk dat jij op de hoogte bent van ons productieproces, zodat je ook weet hoe je onze verpakkingen kunt recyclen. Op iedere verpakking staat een gebruiksaanwijzing hoe je dit het beste kunt doen”, klinkt het.

Door plastic te hergebruiken, zetten wij de eerste stap naar een milieuvriendelijker bedrijf.

Urtekram

“Onze lichaamsverzorging wordt geproduceerd in glazen, metalen of plastic verpakkingen. Momenteel worden onze plastic verpakkingen gemaakt van minerale oliën, maar hier gaan wij verandering in brengen. Daarom stappen we over op plantaardige verpakkingen van suikerriet. Gedurende 2019 zal ruim 85% van ons assortiment in een plantaardige fles of tube worden verpakt. De nieuwe flessen en tubes zijn gemaakt van polyethyleen (PE) en zullen dezelfde stevige en duurzame kwaliteit hebben als de huidige verpakkingen.”

“Het voordeel van suikerriet is dat het een hernieuwbare energiebron is, omdat het CO2 absorbeert. Na de oogst wordt het suikerriet verwerkt en wordt het sap van het riet onttrokken. De resten kunnen niet meer gebruikt worden voor de suiker productie, dus in plaats daarvan produceren we er alcohol van. Het alcohol is het beginpunt in ons productieproces van het suikerriet-plastic. Het proces past perfect binnen de filosofie van Urtekram. Door gebruik te maken van een hernieuwbare bron dringen we CO2 terug, in plaats van het milieu verder te belasten.”

“Al het karton en papier dat we gebruiken bij Urtekram is FSC gecertificeerd. FSC betekent ‘Forest Stewardship Council’. Het is een garantie dat het karton en papier een duurzame bosbouw herkomst heeft. Het beschermt ook de mensen die werkzaam zijn in het bos; iedereen wordt opgeleid, krijgt veiligheidsmaterialen en een goed salaris. De printmaterialen van Urtekram zijn dan ook 100% duurzaam en zonder enige chemicaliën en zware metalen.”

 Recycle instructies

Om de lege verpakkingen op de juiste manier weg te gooien, staat er een recycle-logo op de verpakking. In het overzicht staan alle recycle-logo’s van Urtekram verpakkingen. Wanneer je verpakking leeg is, raden wij aan om de verpakking om te spoelen met water om de laatste beetjes product weg te spoelen. Onze pompjes en sprays worden gemaakt van andere componenten en is restafval. De dop van onze lichaamsverzorging mag na het schoonmaken bij het plastic afval.

Zelf Urtekram-producten ontdekken? Dat kan onder andere bij: