Vet haar na wassen? Dit kan je doen

vet haar na wassen

Als je vet haar hebt na het wassen wil je natuurlijk maar één ding doen: je haar zo snel mogelijk opnieuw wassen om van die vettigheid af te geraken. Maar, als je dat niet op een juiste manier en met de juiste producten doet, hou je daarmee net het probleem in stand. Lees verder en ontdek wat je wel moet doen!

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het probleem van vet haar niet te zoeken in een gebrek aan hygiëne. Het is eerder een te veel aan hygiëne dat het probleem veroorzaakt. Of anders gezegd: we wassen ons haar te veel. Bij elke wasbeurt spoel je natuurlijke vetten die het haar beschermen weg. Onze hoofdhuid reageert daarop door snel meer talg (vetten) aan te maken. Het gevolg: snel weer vet haar na het wassen.

Wat de doen tegen vet haar na wassen?

Niet té vaak wassen

We haalden het net al aan: de belangrijkste oorzaak van vet haar na het wassen is dat we het te veel wassen. Was je haren maximaal 2 à 3 keer per week. Dit is voldoende om het schoon en fris te houden.

Was je haar met de juiste producten

Niet alleen hoe vaak je je haar wast heeft invloed op het wegspoelen van het natuurlijke vetlaagje. Ook het product dat je gebruikt. Was je haar niet met agressieve shampoos.

Onderstaande shampoos helpen goed tegen vet haar, zonder het te beschadigen.

ShampooTe koop bij
(klik op link voor prijs)
Thalia Lavendel en Salie ShampooThalia
Thalia Avocado ShampooThalia
Clean Shampoo Tabitha James Kraan
(tevens ontgiftende werking)
Amanvida
Bol.com
Savion CitrusWaschbär

Voldoende water, niet te heet

Wanneer je je haar wast, is het belangrijk om voldoende water te gebruiken, liefst lauw. Te weinig of te heet water zorgt voor beschadigd haar. Het is zelfs het beste dat je de wasbeurt afsluit met gewoon koud water. De schubben sluiten zich en dat zorgt voor een natuurlijke mooie glans.

Goed uitspoelen

Nadat je je haar hebt gewassen moet je het goed uitspoelen. Er mogen geen schampooresten meer achterblijven. Jouw hoofdhuid zou op die resten reageren en ervoor zorgen dat je haar weer snel vet wordt.