Week van het bos: hoe natuur beschermen zorgt voor economische vooruitgang (LEESTIP!)

Wat ons te doen staat om onze toekomst te redden, is eenvoudig. Als we onze drang om in te zetten op de korte termijn kunnen verleggen naar investeren in onze eigen planeet, dan betaalt die investering zichzelf vele jaren lang en met een gegarandeerde winst terug. Het is kiezen voor langdurige bloei op een gezonde aarde.

Aan de hand van het succesverhaal van beschermde natuur in binnen- en buitenland vertelt het boek Gered door de boomkikker hoe industrie, landbouw, politiek en lokale en globale economie elkaar kunnen versterken, en hoe we samen voor een echte omwenteling en een gezonde wereld kunnen zorgen.

Dit boek ontdekt wat we kunnen doen om het tij te keren, en biedt een vernieuwende blik op onze afhankelijkheid van de natuur voor een gezonde samenleving. Het is de weg naar een grote toekomst, als we maar dapper genoeg zijn om de stap te zetten.

Over de auteur

Ignace Schops is natuurbeschermer en wereldautoriteit in duurzaam en economisch rendabel natuurbeheer. Hij zetelt in het Climate Leadership Corps van Al Gore en is Full Member van het EU Chapter van de Club van Rome. Van 2014 tot 2021 was hij President van EUROPARC Federation. Ignace is directeur van het internationaal geprezen Nationaal Park Hoge Kempen, eredoctor aan de Universiteit Hasselt en Ashoka Fellow. In 2008 kreeg hij met de Goldman Environmental Prize de ‘Groene Nobelprijs’.