Duurzaam Bouwen

boek duurzaam bouwen
Het boek Duurzaam bouwen laat u binnenkijken in tien pareltjes van energiezuinige woningen in Vlaanderen en Wallonië. Zij vormen het bewijs dat duurzaam bouwen hand in hand kan gaan met stijlvolle, hedendaagse architectuur. Een financiële tabel op het einde van elke reportage somt alle duurzame maatregelen op met hun respectievelijke kostprijs, premie, fiscaal voordeel en besparing. De toegankelijke, technische kaderstukken zorgen voor de nodige duiding en praktische informatie. Dit alles maakt van Duurzaam bouwen een stijlvol kijkboek, een praktisch naslagwerk over duurzaam (ver)bouwen én een handigegids om te besparen op uw energiehuishouding.

Dit boek bevat tien fotoreportages van een viertal auteurs over energiebewuste woningen in Vlaanderen en Wallonie. Eerst is er een kort voorwoord door Geert Maes, organisator van de bouwbeurs Batibouw, de initiatiefnemer van deze uitgave. Daarna worden we meegenomen naar de tien woningen, die varieren van een strak huis met houtskelet en een kant-en-klaar ‘passiefhuis’ (pre-fab) tot een gerenoveerde hoeve. Bij elke woning krijg je eerst een ‘identikit’ met informatie over de architect, de oppervlakte, het jaar van ingebruikname enz. Daarna volgt een vrij uitgebreide tekst over de opzet van de architect, de bouwmethode, het interieur, de ecologische ingrepen.

Advies en tips

Tussendoor tal van adviezen en tips. Elke reportage sluit af met een schema dat een overzicht biedt van de duurzame maatregelen, de kostprijs, de aangevraagde premies en belastingaftrek, en de besparing. Achteraan volgen een woordenlijst en adressen. Een inspirerend boek voor wie zelf energiebewust wil bouwen.
Het boek Duurzaam Bouwen kopen? Dat kan HIER