Ecostijl, Anna Lambert

ecostijl

Het boek Ecostijl neemt je mee naar een aantal van de meest inspirerende huizen ter wereld, van Australië tot Italië en van Zuid-Afrika tot Denemarken. De huizen hebben met elkaar gemeen dat ze bewoond worden door mensen met een grote liefde voor de natuurlijke omgeving.

Verschillende materialen en elementen

Het is ook mogelijk om de natuur in je huis toe te laten als je in een door en door stedelijke omgeving woont. Dat maken de opgenomen stadswoningen duidelijk. Dit boek gaat ook over het eigen karakter van verschillende soorten eerlijke bouwmaterialen en elementen. Denk maar aan hout, steen, glas, leisteen, van de sloop geredde materialen en hergebruikte meubelen.

Veel foto’s, veel inspiratie

Aan de hand van de vele kleurenfoto’s uit het Taverne-archief laat Ecostijl zien dat het, ongeacht waar en hoe je ook woont, mogelijk is om fraaie en authentieke huizen tot stand te brengen.

Lezers over Ecostijl:

Kijkboek over een zestiental internationale wooninterieurs, een bundeling van eerder gepubliceerde interieur-reportages uit verschillende tijdschriften. Ze hebben de directe omgeving als bindende factor, doelgroep is de ecologisch bewuste interieurliefhebber. De inhoud is geclusterd in vier delen die trefwoorden/thema’s als duurzaamheid, glas, aarde en eigenzinnig dragen. Elk hoofdstuk start met een tekst waarin de huizen, onderlinge overeenkomsten en verschillen worden omschreven in de context van het thema.

Vervolgens wordt elk interieur kort beschreven in tekst en veel kleurenfoto’s (vooral paginavullend) van exterieur, inrichting en details. Aan bod komen ecologisch verantwoorde interieurs, vervolgens ligt het accent op het contrast van huizen van moderne bouwmaterialen in natuuromgevingen. Daarna de woningen van een natuurlijke element zoals aarde of steen, wat een specifieke bouwconstructie eist en stijl uitdraagt.

En tot slot architectuurprojecten van het kaliber ‘afwijkend’ om redenen zoals locatie of inrichting. Verder een contactlijst met de fotografen, producenten, eigenaren en architecten. Inspiratiebron die qua inhoud en beeldmateriaal past bij de huidige ecotrend in interieur en lifestyle.

Het boek Ecostijl kopen? Dat kan HIER!