meest gezonde frisdrank
| |

Meest gezonde frisdrank? 6 alternatieven die het proeven waard zijn

Frisdrank is fris, sprankelend en dorstlessend. Dat het altijd lekker smaakt komt door de suiker. De gemiddelde koolzuurhoudende limonades, energy drinks en sport dranken bestaan vooral uit water, waaraan veel suiker wordt toegevoegd om het op smaak te brengen. Behalve dat dit heel slecht is voor je gebit en gezondheid, kun je er ook danig van uit shape raken! Wil jij eindeloos kunnen genieten van verkoelende, verantwoorde drankjes? Ontdek enkele gezonde alternatieven voor frisdrank.

RUSSIA COLA: zwarte thee infusie mét natuurlijke kruidenextracten

Russia Cola is dé nieuwe slimme interpretatie van een welbekende smaak. Deze sprankelende frisdrank steunt op drie klassiekers uit de natuur – het vitaliserende vermogen van (zwarte) thee, het reinigende vermogen van citrusvruchten (citroen, zoete limoen en bergamot) en de antioxiderende werking van biologische kruiden (kaneel, kardemom, kruidnagel, gember).

Met een unieke mix van natuurlijke kruidenextracten boost elk flesje Russia Cola je lichaam van binnenuit. In Russia Cola zit als zoetstof enkel biologische rietsuiker, waarvan de hoeveelheid beduidend lager is dan die van de – geraffineerde (!) – suikers, die in andere frisdranken zitten.

CHAI BIRDS: biologische energy drink met groene thee

CHAI BiRDS, de biologische rebel onder de dranken brengt kracht, focus, drive en frisheid! De mix van Japanse groene theegember, munt en limoen, gebrouwen met kristalhelder Oostenrijks bronwater, zorgt voor een intense smaakbeleving. 

PINEO: mineraalwater recht uit de bron

Pineo heeft een heerlijke, zachte smaak en heeft een geschiedenis die terug gaat tot het jaar 852. Recent won Pineo goud in de topcategorie “waters met laag mineraalgehalte” (minder dan 250mg) zonder toegevoegd koolzuurgas, op de Fine Water Taste & Design Awards 2019 in Stockholm. Het Pineo water is afkomstig uit de diepte van het Beneidó Bergmassief in de Spaanse Pyreneeën. Vanuit de heilige berg, met zijn hoogte van 1500 meter in de gemeente Estamariu. Pineo is een rijp water; het komt uit eigen beweging naar de oppervlakte en wordt direct gebotteld in glazen flessen, met behoud van alle kwaliteiten. 

LUSCOMBE: klassieke limonade zonder prik

Met een slok van de klassieke, authentieke limonade van Luscombe waan je jezelf bij een traditionele Italiaanse familie. Het zurige van de Siciliaanse citroenen komt het best tot zijn recht met andere mediterraanse smaken. 

Luscombe maakt al meer dan 25 jaar biologische dranken in Devon. Om de smaak van de biologische citroenen uit te balanceren, voegt Luscombe ook vanille-extract toe en wat rauwe rietsuiker

Frisdranken zoals de limonades van Luscombe zijn exclusief. Ze zijn slechts in kleine hoeveelheden verkrijgbaar omdat ze uitsluitend uit natuurlijke ingrediënten bestaan.

PRESTATIE DRANKEN van Amanprana

De kokosbloesemsuiker in de nieuwste generatie sport- en prestatiedranken zorgt voor een lage glycemische index en langdurige energie. Amanprana sport- en prestatiedrank is de perfecte basis voor natuurlijke hypotone, isotone en hypertone sportdranken én zijn tevens te gebuiken op elk moment van de dag dat je lichamelijk en geestelijk moet presteren.

De sport- en prestatiedranken maak je klaar met melk, water, graandrank en fruitsappen. Drink ze warm, lauw of koud. Ze zijn verkrijgbaar in de varianten Cacao Matcha & CaféCacao & Café Ethiopiaen Matcha Kotobuki met kokosbloesemsuiker.

HOMEMADE ICE TEA

Je kan ook zelf gezonde alternatieven voor frisdrank maken.

Ijsthee op basis van groene thee

INGREDIENTEN voor 1 glas:

Groene thee
Takje munt
Een paar schijfjes komkommer
Een paar schijfjes limoen
Ijs

BEREIDING

Laat je biologische groene thee trekken. Doe de thee samen met de andere ingrediënten in een glas en garneer met een takje munt.

Geniet van je gezonde frisdrank. Smakelijk!

Vergelijkbare berichten