| |

5 tips voor een gezonde lunch

Misschien ben je gewend om iedere dag dezelfde boterham met hagelslag mee naar je werk te nemen. We weten allemaal dat het belangrijk is om gezond te eten. Maar hoe doe je dat dan? Om je te helpen, geven we in dit artikel 5 praktische tips voor een gezonde lunch.

Zorg voor variatie

De basis voor een gezonde lunch is het zorgen voor variatie. Eet dus niet iedere dag dezelfde boterham of dezelfde salade, maar wissel verschillende soorten lunch af. Op die manier krijg je ook meer soorten voedingsstoffen binnen. En je hoeft dus niet noodzakelijk steeds iets verschillends te eten, maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor verschillende soorten salades of voor yoghurt met verschillende soorten fruit.

Koop handige bakjes voor je lunch

En als je dan wilt variëren en een keer wat anders mee naar je werk wilt nemen, dan is het wel handig om de juiste bakjes te hebben. Tegenwoordig zijn er superveel verschillende soorten plastic bakjes. denk aan een yoghurtbeker met apart compartiment voor de granola en/of het fruit, een opwarmbeker voor soep, een saladebak met apart dressingbakje en nog veel meer. 

Kies voor volkoren producten

Gebruik je graanproducten voor je lunch zoals een boterham of crackers? Probeer dan altijd te kiezen voor de volkoren varianten. Deze bevatten de juiste vezels en zijn daardoor gezonder. 

Voeg groente en/of fruit toe aan je lunch

Eet je alleen boterhammen tijdens lunch? Probeer er dan alsnog voor te zorgen dat je groente binnenkrijgt. Dit kan al met schijfjes tomaat of een paar schijfjes komkommer op je boterham. Of eet deze los erbij op. Genoeg mogelijkheden!

Drink voldoende water

Deze tip heb je waarschijnlijk vaker gehoord, maar als het gaat om een gezonde levensstijl, dan is het drinken van voldoende water ontzettend belangrijk. Hoeveel water dit per dag is, is per persoon verschillend afhankelijk van de lichaamsbeweging en het vochtverlies. Maar gemiddeld kun je uitgaan van ongeveer 1,5 tot 2 liter per dag. Lees hier meer over in het artikel van HLN over het drinken van water. Werkgevers kunnen hierop inspelen met bijvoorbeeld watertappunten of het aanbieden van drinkflessen met logo voor het personeel. Dat zorgt meteen voor extra naamsbekendheid. Een leuke tip voor je werkgever dus!

Met behulp van de tips in dit artikel kun jij aan de slag met je gezonde lunch! Lees ook de tips om gezond en verstandig om te gaan met zittend werk. Handig om te weten! 

Vergelijkbare berichten