Regenpak kind? Zo blijf je droog!

Fiets je graag en veel met je kinderen? Dan is de kans groot dat je het niet altijd droog houdt onderweg. Maar, dat hoeft geen reden te zijn om te fiets in de garage te laten staan. Met de juiste beschermende kleding en schoeisel is een fietstocht in de regen erg leuk. Welke kleding bestaat er en waarop moet je letten bij het aanschaffen van een regenpak voor een kind?

Als je maar een heel kort ritje doet en de regen is niet te hevig, dan zal een goede regenjas wellicht volstaan. Ben je van plan om flink wat kilometers te malen terwijl de regengoden flink hun best doen? Dan is een regenpak geen overbodige luxe, zowel voor jou als voor je kind.

Voordelen van een regenpak

Je kleding blijft helemaal droog

Hoe hard het ook regent, je kleding blijft droog. Bij een regenjas blijft je trui droog, maar je broek wordt nog altijd nat. Ze wordt zelfs nog natter dan wanneer je geen regenjas zou dragen, want het water dat af je regenjas druipt, komt ook op je broek of rok terecht.

Met een regenpak ben je volledig ingepakt en beschermd tegen nattigheid

Je schoenen blijven droog

Veel regenpakken zijn voorzien van hoesjes die je over je schoenen kan trekken, zodat die ook droog blijven. Dat is vooral handig wanneer je sneakers of andere stoffen schoenen draagt die niet erg regenbestendig zijn.

Compact bij niet gebruik

Wanneer je na de plensbui je regenpak wil uitdoen, kan je die onderweg makkelijk doen en het compact meenemen. Vergeet bij aankomst wel niet om het op te hangen zodat het kan drogen.

Beschermende kleding voor kinderen

De beste regenpakken voor kinderen

Ducksday: Waterdicht, degelijk en volledig vrij van PVC en andere weekmakers. Te koop bij onder andere Greenjump en Bol.com (klik op de links om het aanbod en de prijzen te vergelijken).

Stutterheim: De regenkleding van die Scandinavische merk wordt volledig met de hand gemaakt en is onder andere hier te koop.

Celavi: Regenpakken met een fleece voering. Droog én warm tegelijk! De lekker warme regenpakken van Celavi zijn onder andere hier te koop.

Meer regenpakken en regenbroeken voor kinderen vind je onder andere bij:

Regenlaarzen of waterdichte schoenen

Als het regenpak van je kind niet is voorzien van hoesjes voor over de schoenen, zorg dan dat je kleine fietser laarsjes of waterdichte schoenen draagt. Dat is trouwens tijdens de nattere periodes sowieso een goede keuze. Dan kunnen de kinderen probleemloos buiten spelen zonder dat ze natte voetjes krijgen.

Voor laarsjes vinden wij natuurrubber persoonlijk een goed materiaal.

De laarsjes van Grand Step Shoes zijn een mooi voorbeeld van natuurlijke en 100% waterdichte plassenspringers.

Bergstein is ook zo’n degelijk en duurzaam merk waar wij zelf (en onze dochter) erg tevreden over zijn. Bergstein is onder andere te koop bij Torfs en Bol.com

Als je kind laarsjes draagt, zorg dan altijd dat de broek over de laarzen hangt. Volgelopen laarzen zijn niet leuk…

Regenbescherming voor volwassenen

Met een regenpak en het juiste schoeisel zit je kind alvast droog op de fiets. Maar, hoe zit het met jou? Heb jij de juiste regenkleding in huis voor een fietstocht doorheen typisch Belgisch of Nederlands weer?

Er bestaan tal van regenpakken en regenbroeken.

Enkele van onze favorieten:

AGU Original regenpak, Unisex
Anuy Regenpak Ascot
Shimano Regenbroek Exporer Unisex