Solid Surface vs kunststof, ontdek de voordelen

Sanitair voor de badkamer wordt van allerlei materialen gemaakt. Het ene materiaal is net wat beter dan het andere. Het is dan ook belangrijk om te kiezen voor hoogwaardige materialen, zodat u lang kunt genieten van uw badkamer. Solid Surface is zo’n materiaal. Het biedt vele voordelen en zal lang mee gaan. Maar wat is Solid Surface nu eigenlijk en waarom zou u hiervoor moeten kiezen?

Wat is Solid Surface en wat zijn de voordelen?

Solid Surface wordt veel gebruikt voor in de badkamer, denk maar aan lavabo’s en baden. Maar ook in de keuken. Dit komt doordat het materiaal hygiënisch en zeer duurzaam is. Solid Surface bestaat uit een mix tussen polyester, acryl en verschillende harsen. Ook worden er pigmenten gebruikt om kleur aan het materiaal te geven.

Een paar belangrijke voordelen op een rijtje:

  • Het is slijtvast en eventuele krassen zijn makkelijk weg te polijsten
  • Het is bijzonder duurzaam en blijft jarenlang mooi
  • Het kan worden gemaakt in bijna alle mogelijke vormen
  • Het is robuust en chemische stoffen tasten het materiaal niet aan
  • Het materiaal bevat geen poriën of naden, waardoor het heel hygiënisch is
  • Het is vlekwerend en vochtbestendig

Daarnaast voelt het materiaal ook nog eens heel prettig, warm en comfortabel aan. Dat is fijn, zeker wanneer u een Solid Surface ligbad wilt aanschaffen.

solid surface ligbad

Wat wordt er gemaakt van Solid Surface?

Het is hierboven al genoemd: Solid Surface kan in bijna alle mogelijke vormen worden gemaakt. Hierdoor zijn ook prachtige sanitairproducten mogelijk. Zo is een Solid Surface ligbad dé eyecatcher van uw badkamer en zorgt u voor een strakke look met een Solid Surface badmeubel of wastafel. De producten zijn compleet naadloos en zijn prachtig afgewerkt.

Het mooie van de Solid Surface producten is dat u deze heel goed met elkaar kunt combineren. Combineer bijvoorbeeld uw Solid Surface ligbad met een stijlvolle waskom van hetzelfde materiaal. Zeker wanneer u deze van één merk koopt, zoals Diamond Line, passen de producten perfect bij elkaar. Of bekijk ook eens de accessoires gemaakt van dit bijzondere materiaal.

Solid Surface badmeubel

Solid Surface vs kunststof

Solid Surface lijkt qua samenstelling misschien een beetje op kunststof, maar de verschillen zijn toch erg groot. Zo is Solid Surface kwalitatief vele stappen verder dan kunststof en gaat het veel langer mee. Het materiaal is bestendiger tegen krassen en mochten deze toch ontstaan, dan is het materiaal heel gemakkelijk weer te repareren. Als laatste is Solid Surface een stuk hygiënischer en zal bijvoorbeeld uw Solid Surface badmeubel beter beschermd zijn tegen schimmels en bacteriën.

Solid Surface is een echte investering

Vanwege de duurzame eigenschappen van het materiaal, is Solid Surface echt een investering voor uw badkamer. De Solid Surface prijs ligt door al de voordelen wat hoger dan bij andere materialen, maar u weet dan wel dat u de komende jaren geen nieuw sanitair meer hoeft aan te schaffen. Het blijft namelijk jarenlang mooi. Aan het einde van de rit zal Solid Surface dus voordeliger zijn.

solid surface badmeubel

Solid Surface: hoge kwaliteit voor de mooiste badkamers

Vanwege de duurzaamheid, het onderhoudsvrije karakter en het stijlvolle uiterlijk is Solid Surface een prachtig materiaal om de mooiste badkamers mee aan te kleden. Het is te maken in alle mogelijke kleuren en doordat het materiaal door en door gekleurd is, zijn eventuele krassen makkelijk weg te polijsten.

Spread the word, please. Thank you!

Interessant? Delen mag! :-)