Voordelen droogkast met warmtepomp

Net als in onze woning heeft ook in onze droogkast de warmtepomp zijn intrede gedaan. Maar, wat is dat nu juist, een droogkast met warmtepomp? En wat zijn de voordelen van een droogkast met warmtepomp? En hoeveel kost zo’n droogkast dan? Dat proberen we hier zoveel mogelijk uit de doeken te doen.

Wat is een droogkast met warmtepomp?

Net zoals een “gewone” droogkast is de droogkast met warmtepomp gemaakt om kleren te drogen. Het belangrijkste verschil zit hem in hoe ze de warmte produceren om dat te doen. De klassieke droogkast gebruikt een verwarmingselement om warmte op te wekken. Bij een droogkast met warmtepomp wordt hiervoor warmtepomptechnologie gebruikt.

Voordelen droogkast met warmtepomp

Lager energieverbruik

Een van de belangrijkste voordelen is ongetwijfeld het lagere energieverbruik. Om je een idee te geven: een A++ warmtepompdroger heeft ongeveer vijf minuten extra nodig om een lading van 1 kg te drogen, maar verbruikt minder dan de helft van de energie van een condensatordroger met B-waarde. Hoewel de droogkasten met warmtepomp iets duurder zijn in aanschaf, verdien je dit verschil al snel terug op je energiefactuur.

Betere bescherming voor je kleding

Doordat een droogkast met warmtepomp met een lagere temperatuur werkt, zal je kleding beter beschermd worden. Daarnaast zijn deze droogkasten doorgaans ook uitgerust met allerlei sensoren die vocht detecteren. Het toestel zal dus niet langer drogen dan nodig is. Je bespaart dus niet alleen op energie, maar ook op kleding. Die zal namelijk langer meegaan!

Geen afvoer nodig

Het vocht dat uit je kleren wordt gehaald wordt door middel van condensatie opgevangen. Dat betekent dat je geen afvoer nodig hebt. Gedaan met gaten in de muur te maken of afvoerbuizen door een raam te hangen. Een droogkast met warmtepomp is dus een perfecte keuze in elk type woning.

Droogkast met warmtepomp prijs

Net zoals bij alle andere huishoudtoestellen vind je ook droogkasten met warmtepomp in alle prijsklassen. Ruwweg kunnen we stellen dat je vanaf 500 euro een energiezuinige droogkast met warmtepomp in huis haalt.

Een droogkast met warmtepomp kopen? Je vindt ze onder andere bij (klik op de links om prijzen te vergelijken):

Wil je nog meer energie besparen in het huishouden? Lees hier meer tips.