Wat levert vloerisolatie op?

wat levert vloerisolatie op

Heb je een oude woning zonder vloerisolatie? Dan merk je dat wellicht aan je koude voeten op de kille dagen. Maar ook je portemonnee is niet zo blij met een vloer zonder isolatie. Wat levert vloerisolatie op? Dat gaan we eens van naderbij bekijken.

Voordelen van vloerisolatie

Er zijn mensen die beweren dan vloerisolatie geen voordelen heeft, of dat het toch op zijn minst de investering niet waard is. Dat is wel heel kort door de bocht. Meer nog! Vloerisolatie heef zeker voordelen: voor je je eigen comfort én voor je portemonnee.

Een aangenamer huis

De eerste, en volgens mij ook belangrijkste, reden voor het plaatsen van vloerisolatie is een hoger comfort. Je woning zal veel aangenamer aanvoelen. In de koude wintermaanden blijft het binnen behaaglijk warm, ook aan je voeten.

Een gezondere woning

Een goede geïsoleerde woning, met dus ook vloerisolatie, is minder vatbaar voor schimmelvorming die bijvoorbeeld ontstaat door vochtproblemen. En dat is zeer belangrijk, want schimmels in huis kunnen zeer slecht zijn voor je gezondheid.

Een besparing op je energierekening

Een andere reden om vloerisolatie te laten plaatsen is dat je flink wat geld kan besparen op je energierekening. En dat voordeel is niet alleen financieel.

Beter voor het milieu

Minder energie verbruiken is ook voordeliger voor het milieu. Je hebt namelijk minder gas, stookolie of elektriciteit nodig om je huis warm te houden.

Hoeveel geld bespaar je met vloerisolatie?

Minder energieverbruik

Na het plaatsen van vloerisolatie zal je meteen een verschil merken op je energierekening. Bij een gemiddelde woning verbruik je zo’n 300 à 350 m3 minder gas per jaar. Afhankelijk van je energieleverancier bespaar je hiermee toch een 200 à 250 euro per jaar.

Terugverdientijd vloerisolatie

Om te weten hoe snel je vloerisolatie hebt terugverdiend, moet je natuurlijk weten hoeveel het plaatsen van vloerisolatie kost. De prijs van vloerisolatie hangt af van verschillende factoren, maar je mag er van uit gaan de de terugverdientijd van vloerisolatie rond de 8 à 10 jaar zit.

Is vloerisolatie de investering waard?

Wat levert vloerisolatie op? Veel, als je het ons vraagt!

Rekening houden met de terugverdientijd én alle andere voordelen, lijkt ons de investering in vloerisolatie absoluut een goede zaak.

Wil je weten hoeveel jouw vloerisolatie zou kosten?

Dan kan je best eens je licht opsteken bij verschillende aanbieders bij jouw in de buurt.

Dat kan makkelijk, vrijblijvend én volledig gratis via onderstaande formulieren (opgelet: een apart formulier voor België en Nederland).

Prijzen en info isolatie België

Prijzen en info isolatie Nederland