kinderschoenen kopen
| |

Goede kinderschoenen kopen met deze vier tips

1) Schoenen moeten goed passen

Het lijkt of we hier een openstaande deur intrappen, maar toch lopen er heel wat kinderen rond met slecht passende schoenen. En daarmee bedoelen we niet enkel schoenen die te klein zijn. Ook schoentjes die nog te groot zijn kunnen zeer slecht zijn. Het is niet omdat de voet erin past dat de schoen past. Slecht zittende kinderschoenen kunnen voor blijvende schade zorgen aan de voeten, maar ook aan de rug doordat het kind niet juist stapt. Verder loopt een kind met slecht passende schoenen meer risico op allerlei kwaaltjes als zweetvoeten, infecties en diverse pijntjes. Reken bij het kopen van schoenen ongeveer 1 centimeter extra om te groeien. Verder moet de schoen lekker zitten, ook als het kind ermee loopt. Bekijk altijd de twee voeten.  Het is best mogelijk dat de ene voet groter is dan de andere. Dit is niet erg, maar er moet wel rekening mee worden gehouden bij het kopen van schoenen.

2) Hoe kleiner de voet, hoe buigzamer de zool

Kinderschoenen hebben best buigzame zolen. Dat is erg belangrijk voor de ontwikkeling van de kindervoet. Als regel kan je nemen: hoe kleiner de voet, hoe buigzamer de zool moet zijn.

3) Veters of niet?

Als je kind echt nog klein is, koop dan schoenen met klittenband. Je kind kan dan makkelijk zelf zijn schoenen vastmaken. Hoe jonger het kind, hoe minder stabiel het loopt. Met veters vergroot je de kans op een valpartij. Naarmate je kind ouder wordt, is het wel belangrijk om schoenen met veters te kopen. Ze moeten immers leren om zelfstandig hun schoenen te kunnen aan- en uitdoen.

4) Koop ecologische schoenen

Naast de lederen of stoffen bekleding zitten er nog heel wat andere stoffen in schoenen. Die stoffen zijn niet altijd onschadelijk voor mens en milieu. Koop daarom ecologische schoenen. Deze hebben dezelfde kwaliteit als andere schoenen, zijn minder milieubelastend en zijn veiliger voor je kind. Hier vind je een mooi overzicht ecologische kinderschoenen. Van schattige babyschoentjes tot stevige schoolstappers.

Vergelijkbare berichten