Je ecologische voetafdruk berekenen doe je zo!

Hoeveel aarde jij gebruikt, hangt af van verschillende factoren in je levensstijl. Wil je je ecologische voetafdruk berekenen, dan moet je rekening houden met verschillende factoren. Voeding, energieverbruik of hoe je je dagelijks verplaatst. Maar, ook zaken als hoe je woning is gebouwd of hoe je je vakantie doorbrengt, wegen zwaar door in de test.

Ecologische voetafdruk berekenen

De ecologische voetafdruk berekenen kan voor één persoon. Maar ook voor een land of voor een product. Uit vele studies blijkt dat wij in het Noorden vaak op reuzenvoeten leven. Als alle bruikbare ruimte op aarde verdeeld wordt over alle mensen en de natuur voldoende ruimte krijgt om zichzelf te herstellen, dan zou elke bewoner gemiddeld recht hebben op 2,1 hectare. Dit heet het Eerlijk Aarde-aandeel. De voetafdruk van de gemiddelde Belg is 5,1 hectare.

Ontdek jouw ecologische voetafdruk

Dankzij WWF kan je jouw eigen algemene voetafdruk berekenen. Geef aan hoe jij leeft, eet, jezelf verplaatst, op vakantie gaat,… en ontdek welke impact jouw persoonlijke levensstijl heeft op het milieu. 

Spread the word, please. Thank you!

Interessant? Delen mag! :-)