Striae verminderen op een natuurlijke manier

Veel vrouwen (maar zeker ook mannen) krijgen er vroeg of laat mee te maken: striae. Dat ontstaat wanneer het lichaam in een korte periode een snelle groei kent. Naar schatting krijgt 70% van alle volwassen vrouwen deze littekens van de huid. In dit artikel leer je striae verminderen met enkel natuurlijke producten.

Het verschijnsel wordt ook vaak aan de zwangerschap gekoppeld. Logisch, want door de snelle groei van je buik is de kans op striae nog groter. Dan ontstaan de zogeheten zwangerschapsstriemen. Soms zijn ze heel dik en paars, soms zijn het dunne witte lijntjes.

Een lelijk litteken

Bij striae ontstaan er kleine scheurtjes in het onderhuidse bindweefsel en die kunnen nooit meer compleet aan elkaar groeien. De meestal wat zigzaggend lopende strepen op de buik, heupen of bovenbenen worden door de veel mensen als ontsierend ervaren. Je kunt je onzeker voelen als je in je bikini aan het zwembad ligt en dat is vervelend. Het liefst doe je er dan iets aan en ga je op zoek naar een product dat werkt.

Veel producten werken niet

Helaas heeft de een er meer last van dan de ander. Striae is niet te voorkomen. Doordat striae zo’n bekend probleem is, heb je mogelijk al verschillende crèmes geprobeerd, maar je bent er achter gekomen dat het lastig is om striae aan te pakken. Je kunt er in ieder geval voor zorgen dat je huid zo soepel en gehydrateerd mogelijk blijft. Hoe gezonder en elastischer je huid, hoe kleiner de kans dat het bindweefsel scheurt wanneer de huid oprekt.

De oplossing: natuurlijke rozenbottelolie

De pure rozenbottelolie van Rio Rosa is geschikt voor het hele lichaam en met name op de plekken waar littekentjes, striae (en rimpels) zich bevinden. De olie beschikt over huidherstellende eigenschappen (zoals essentiële vetzuren) waardoor celvernieuwing van de huid wordt gestimuleerd. Het is bovendien rijk aan antioxidanten en vitamines A, C en bèta-caroteen om de huid te herstellen en te hydrateren. Wanneer de olie gedurende 2 tot 3 minuten zacht ingemasseerd is, dringt de rozenbottelolie door tot in de diepere lagen van de opperhuid. Nog een voordeel is dat deze rozenbottelolie tevens geschikt is voor vegetariërs en veganisten!

Spread the word, please. Thank you!

Interessant? Delen mag! :-)