striae verminderen
| |

Striae verminderen op een natuurlijke manier

Veel vrouwen (maar zeker ook mannen) krijgen er vroeg of laat mee te maken: striae. Dat ontstaat wanneer het lichaam in een korte periode een snelle groei kent. Naar schatting krijgt 70% van alle volwassen vrouwen deze littekens van de huid. In dit artikel leer je striae verminderen met enkel natuurlijke producten.

Het verschijnsel wordt ook vaak aan de zwangerschap gekoppeld. Logisch, want door de snelle groei van je buik is de kans op striae nog groter. Dan ontstaan de zogeheten zwangerschapsstriemen. Soms zijn ze heel dik en paars, soms zijn het dunne witte lijntjes.

Een lelijk litteken

Bij striae ontstaan er kleine scheurtjes in het onderhuidse bindweefsel en die kunnen nooit meer compleet aan elkaar groeien. De meestal wat zigzaggend lopende strepen op de buik, heupen of bovenbenen worden door de veel mensen als ontsierend ervaren. Je kunt je onzeker voelen als je in je bikini aan het zwembad ligt en dat is vervelend. Het liefst doe je er dan iets aan en ga je op zoek naar een product dat werkt.

Veel producten werken niet

Helaas heeft de een er meer last van dan de ander. Striae is niet te voorkomen. Doordat striae zo’n bekend probleem is, heb je mogelijk al verschillende crèmes geprobeerd, maar je bent er achter gekomen dat het lastig is om striae aan te pakken. Je kunt er in ieder geval voor zorgen dat je huid zo soepel en gehydrateerd mogelijk blijft. Hoe gezonder en elastischer je huid, hoe kleiner de kans dat het bindweefsel scheurt wanneer de huid oprekt.

Natuurlijke oplossingen die wél werken

Rozenbottelolie

De pure rozenbottelolie van Rio Rosa is geschikt voor het hele lichaam en met name op de plekken waar littekentjes, striae (en rimpels) zich bevinden. De olie beschikt over huidherstellende eigenschappen (zoals essentiële vetzuren) waardoor celvernieuwing van de huid wordt gestimuleerd. Het is bovendien rijk aan antioxidanten en vitamines A, C en bèta-caroteen om de huid te herstellen en te hydrateren. Wanneer de olie gedurende 2 tot 3 minuten zacht ingemasseerd is, dringt de rozenbottelolie door tot in de diepere lagen van de opperhuid. Nog een voordeel is dat deze rozenbottelolie tevens geschikt is voor vegetariërs en veganisten!

Aloë vera

Het sap van de aloë vera plant staat bekend om zijn helende en hydraterende eigenschappen. Regelmatig aanbrengen van aloë vera gel op de striae kan helpen om de huid te kalmeren en te herstellen.

Kokosolie

Kokosolie is een uitstekende moisturizer en bevat natuurlijke antioxidanten die de huid kunnen helpen herstellen. Masseer dagelijks een kleine hoeveelheid kokosolie op de striae-gebieden.

Shea boter

Shea boter is rijk aan vitamines en vetzuren die de huid voeden en hydrateren. Het regelmatig aanbrengen van shea boter kan de elasticiteit van de huid bevorderen en het uiterlijk van striae verminderen.

Striae verminderen? Levensstijl speelt ook mee

Gezonde voeding

Een uitgebalanceerd dieet met voldoende vitaminen, mineralen en antioxidanten kan bijdragen aan een gezonde huid. Zorg ervoor dat je voeding rijk is aan vitamine C, E en zink, die allemaal bijdragen aan het herstel van beschadigde huid.

Hydratatie

Voldoende water drinken is essentieel voor een gezonde huid. Het helpt de huid gehydrateerd te blijven en kan bijdragen aan het verminderen van striae.

Geduld is een schone deugd

Het verminderen van striae is een proces dat tijd en consistentie vereist. Natuurlijke remedies kunnen effectief zijn, maar het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben. Verwacht geen onmiddellijke resultaten, aangezien het herstel van beschadigd weefsel geleidelijk plaatsvindt. Blijf geduldig en consequent gebruik maken van de gekozen natuurlijke behandelingen om verbeteringen in de loop van de tijd te zien.

Overleg met een dermatoloog: Als je ernstige zorgen hebt over striae of als de natuurlijke remedies geen significant verschil maken, is het raadzaam om een dermatoloog te raadplegen. Een dermatoloog kan je individuele situatie beoordelen en mogelijk aanvullende behandelingsmogelijkheden voorstellen, zoals lasertherapie of retinoïde crèmes.

Preventie van striae

Hoewel striae niet altijd te voorkomen zijn, zijn er enkele maatregelen die je kunt nemen om het risico te verminderen, vooral tijdens perioden van snelle groei of gewichtsverandering. Deze kunnen onder meer het geleidelijk aankomen of afvallen zijn, het dragen van comfortabele kleding en het regelmatig hydrateren van de huid met natuurlijke oliën of crèmes.

Vergelijkbare berichten