kaleien huis
| |

Kaleien huis, waarom en waar let je op?

Voor het kaleien van je huis zijn diverse goede redenen op te sommen. Zo zorgt een laag kalei op je gevel voor een goede bescherming tegen alle soorten weersomstandigheden. Daarnaast geeft het je woning flink wat karakter. Kalei is een natuurlijke techniek om je woning een fantastische make-over te geven. Leer hieronder meer info over de voordelen van kaleien en de prijs.

Waarom kaleien?

Je huis kaleien is mooi én nuttig

Gevels kaleien bestaat al eeuwen. Vroeger behandelden boeren elk jaar de gevel van hun boerderij, vooral van de stallen, met een laagje kalk. Dat zorgde ervoor dat de gevel beschermd wat tegen weer en wind. De laag werd dus elk jaar dikker en dikker. Het is dat uitzicht dat nu enorm in de smaak valt. In de eerste plaats vooral voor landelijke en klassieke huizen, maar tegenwoordig ook meer en meer bij moderne woningen.

Dampopen bescherming

Ondanks de beschermde eigenschappen van kalk, plamuur je je de poriën van je muur er niet potdicht mee. Je muur blijft ademen. Vocht kan vrij in en uit de muur trekken. Hierdoor voorkom je vochtproblemen.

Hier lees je of kaleien ook nadelen heeft, of alleen maar voordelen.

Onderhoudsarme gevelbepleistering

Als je op zoek bent naar een gevelbepleistering waar je liefst zo weinig mogelijk onderhoud mee hebt, dan is kalei een prima keuze. Deze onderhoudsarme gevelafwerking vergt eigenlijk zo goed als geen onderhoud. Om alles schoon te houden volstaat het om de gevel jaarlijks te spoelen met een zachte waterstraal.

Je huis laten kaleien door de juiste aannemer

Wij zijn normaal nogal fan van doe-het-zelf, maar kaleien is nu niet meteen iets waar we zelf aan zouden beginnen. Er zijn een aantal zaken waarop je moet letten. Het weer en de temperatuur moeten goed zitten en je moet precies genoeg tijd laten tussen de verschillende kalklagen. Daarnaast moet je nog de juiste borsteltechniek hanteren of het eindresultaat ziet er niet uit.

Het is daarom van het grootste belang dat je de werken overlaat aan iemand die de nodige knowhow en ervaring in huis heeft. Ga daarom niet met de eerste de beste schilder in zee en kijk niet alleen naar de prijs. Vraag voldoende info, offertes en referenties op.

Gelukkig kan je met één druk op de knop info opvragen bij meerdere aannemers tegelijk. Volledig gratis en vrijblijvend.

Ben jij een kaleischilder?

Ben jij zelf een aanbieder en wil je graag meer en betere klanten binnenhalen? Laat dan vrijblijvend hier je gegevens achter.

Vergelijkbare berichten