Met de juiste mindset behaal je je doelen

Switch your mindset

Veel mensen vragen zich af “hoe geraak ik van mijn negatieve gedachten af?”, wel … wij hebben de beste oplossing voor jou!

Oorzaken en gevolgen negatief denken

Een negatieve- of fixed mindset is bij iedereen wel een beetje bekend, men denkt vaak dat men iets niet zal kunnen waardoor het ook effectief niet lukt. Dit is de faalangst, die de grootste rol speelt in de oorzaken. Hierdoor krijg je veel gevolgen natuurlijk, net zoals stress spelen hoofdpijn, slecht slapen door piekeren hier ook een rol in.

Groeien, is de boodschap!

Negatieve gedachten omzetten naar goedkeurende bedenkingen is positief groeien. Dit wilt zeggen dat je op een andere manier gaat nadenken over bepaalde zaken, neem nu bijvoorbeeld een conflict tussen vrienden. Door één of andere reden botsen jullie tegen elkaar, dit is altijd mogelijk maar hoe wil ik hier nu in groeien? Je moet uzelf er bewust van zijn dat ruzie maken geen zin heeft, men kan hierover praten zonder elkaar aan te vallen. Dit zal veel helpen in jou denken.

Hoe krijg ik een positieve mindset?

Leer uit je fouten

Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen 😉 . Geef toe als je al eens fouten maakt, mensen gaan dit sneller accepteren waardoor de kans op conflicten verminderd. Dat wij fouten maken associëren met dom zijn is vrij dom. Kortom fouten zijn het bewijs dat je iets probeert en is dus totaal niet erg.

Maak jou elke dag een stukje beter

Jouw zelfbeeld is natuurlijk ook heel belangrijk! Probeer in de positieve zin tegen jezelf te praten. Leer “nee” zeggen tegen anderen en laat je vooral niet doen! Je straalt meer positieve eigenschappen uit als je je werkelijke mening geeft. Remember, achter elke negatieve eigenschap zit een positieve eigenschap!

Kan Niet, Kan, Motivatie, Positiviteit
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd

En humor, humor, humor, wat is er nu niet leuker dan de humor in elke situatie te zoeken? Lachen kan geen kwaad en is trouwens ook heel gezond, wat natuurlijk ook heel belangrijk is 😉 . Geluk uitstralen is één van de mooiste dingen die er bestaat, dus het leven leuker maken door veel te lachen is de boodschap!

Hier nog wat to do’s om het af te leren 🙂

  • Probeer de test op deze site voor jouw zwakke en sterke punten te leren kennen
  • Praat met andere mensen als je ergens mee zit. Erover praten helpt tegen sneller het probleem op te lossen
  • Vermijd conflicten door jouw mening te geven
  • Lees dit boek, voor een betere mindset
  • Blijf bij de mensen die jou gelukkig maken