Biologische zeep, vegan en mét etherische oliëen

Ontdek de natuurlijke zepen van Werfzeep en Dr. Bronner

Handgemaakte zepen, die zacht en verzorgend zijn voor je huid dankzij de natuurlijke ingrediënten. Niets synthetisch, niets chemisch! Uitsluitend plantaardige oliën en essentiële oliën (voor de geuren) worden gebruikt. Prachtige biologische zeep, geschikt voor iedereen en elke mood.

Werfzeep: handgemaakt met ingrediënten uit eigen bos en tuin

Tijdens een reis door Canada in 2009 belandden Evelien en Laurens op een idyllische familieboerderij waar ambachtelijke biologische zeep werd gemaakt. Tot hiertoe was zeep voor Evelien uit den boze, want van kleins af werd ze geplaagd met eczeem. Deze handgemaakte zeep bleek echter zacht en verzorgend te zijn voor haar huid. Ze kreeg zin om haar eigen biologische zepen te ontwikkelen en begon daarmee in een historische werfkelder aan de Utrechtse Oudegracht. Inmiddels werkt ze met een fantastisch team in het prachtige zeepatelier aan de Westerkade.

Voedende oliën en van nature aanwezige glycerine

Voor hun ingrediënten werkt Werfzeep samen met ecologische telers en plukken ze deels de planten zelf in het Wickenburghse bos. Daar onderhoudt het zeepteam een eigen zeepkruidentuin met een grote diversiteit aan planten. Werfzeep maakt ambachtelijke biologische douche- en haarzepen vol voedende oliën en van nature aanwezige glycerine. Alle zepen zijn vrij van synthetische toevoegingen, plastics, palmolie en dierlijke vetten én vanzelfsprekend niet getest op dieren. Alle zepen zijn tevens vegan, op de honing na die in honingzeep en shampoo zit. Deze komt van hun vaste imker: de biologisch werkende imkerij Het Honingmagazijn.

Dr. Bronners: al jàren Amerika’s N° 1 met olijfolie, kokosolie,… en essentiële oliën in hun zepen

Al meer dan 150 jaar ervaring heeft Dr. Bronner in het maken van plantaardige zepen. In 1858 startte de familie Bronner ermee in Duitsland en in 1948 bracht Emmanuel Bronner het merk “Dr. Bronner” naar de V.S. Hij introduceerde daar de natuurlijke, multifunctionele vloeibare zeep, samen met de boodschap dat we allemaal verbonden zijn en zorg voor de planeet moeten dragen. Hij verwoordde het als All-One, zoals nog steeds op elk Dr. Bronner product staat. Momenteel staat alweer de vijfde generatie Bronner – zijn twee kleinzonen – aan het roer. 

Kampioen in recyclen en fairtrade

Dr. Bronners gebruikt enkel gerecycleerde flesjes en papierverpakkingen en fairtrade is bij hen heel belangrijk. Dr. Bronner producten hydrateren de huid zonder vet te zijn en reinigen de huid effectief zo nder agressief te zijn. De (voornamelijk vloeibare) zepen van Dr. Bronner zijn voor verschillende doeleinden bruikbaar. Als douchegel, allesreiniger, afwasmiddel, ecologische pesticide … alles is volledig biologisch afbreekbaar! Uitsluitend plantaardige oliën en essentiële oliën (voor de geuren) worden gebruikt, zodat ook de meest gevoelige huidtypes voor Dr. Bronner kunnen kiezen. 

Waarom natuurlijke zeep gebruiken?

Zeep gemaakt van oliën is helemaal anders dan fabriekszeep gemaakt van geraffineerde vetzuren, met toevoegingen zoals schuimverbeteraars, synthetische parfums en conserveermiddelen, waar ook nog de glycerine van afgeroomd is. Rijke grondstoffen maken rijke zeep. Zeep zonder concessies!

Meer info over waarom je best voor natuurlijke verzorging en cosmetica kiest.