gember gezond
|

Is gember gezond? Probeer eens een gembershot!

Het drinken van een gembershot is hot! Deze gezonde drankjes van geconcentreerd gembersap zouden helpen om je immuunsysteem te boosten en je te wapenen tegen winterkwaaltjes. Gember elixirs worden al eeuwen gedronken voor hun weldadige effecten. Dat gember gezond is, staat dan ook buiten kijf. Waarom zijn gember shots nu zo gegeerd en waarom zou jij het drinken? Ontdek het hier.

Wat zijn gembershots?

gemberwortel met geraspte gember op houten lepel

Een gembershot is een klein glaasje met puur geconcentreerd gembersap. Gembersap wordt gemaakt door verse gemberwortel te persen of te juicen. Soms wordt er ook kurkuma, cayennepeper, citroensap of appelsiensap en honing aan toegevoegd. Bij sommige recepten wordt de gember geraspt of in kleine stukjes gesneden waarna er water, citroen- of sinaasappelsap aan toe wordt gevoegd. 

Gemberwortel is heel kruidig en pittig van smaak. Het is ook erg geconcentreerd. Je drinkt het drankje dus best in een paar snelle teugen op omdat het zo pikant is. In het begin is het wat wennen aan de smaak. Hou vooral een glas water bij de hand om je mond te blussen na je gember shot. 

Een gembershot geeft je gegarandeerd een kick. Net zoals een alcoholshotje doet, maar dan gezonder uiteraard. En geef toe, het ziet er ook hip uit als je zo’n glaasje achterover slaat.

Gember gezond?

Dat gember gezond is, staat buiten kijf. Gember wordt al eeuwen gewaardeerd om zijn vele gezondheidsvoordelen. Het bevat verschillende vitaminen, veel mineralen en antioxidanten. Gember ondersteunt de spijsvertering en stimuleert het immuunsysteem. Probeer eens een gember shot als je begint te niezen of te hoesten. 

Wil je je lichaam dat beetje extra geven met een gezond drankje? Drink dan elke dag een gembershot van 3cl. Dat is al genoeg.

Gembershot te pittig? Probeer een kurkuma shot!

Een gember shotje is behoorlijk pittig. Wil je het liever wat zachter? Probeer dan een kurkumashot. Kurkuma wordt ook geroemd om zijn voordelen voor onze gezondheid en zijn smaak is iets ronder en minder pittig dan die van gember. Veel kurkumashots bevatten trouwens ook heel wat gember. De kick blijft, maar is dus iets zachter. 

Zelf kurkumawortel gaan juicen om een kurkuma shot te maken, is niet zo interessant. Geelwortel maakt felle gele vlekken die je haast niet uit je kleding of keukentoestellen krijgt. Je kan dan beter voor een kant-en-klare kurkumashot kiezen.

Wanneer een gembershot of kurkumashot drinken?

‘s morgens of ‘s middags als powerboost

glaasje gember kurkuma shot kurkuma poeder

Gember en kurkuma shots zijn een echte powerboost voor wie een kickstart kan gebruiken. Het is als een sterke espresso, maar veel beter voor je lijf dan koffie. Hier word je echt wakker van. Veel mensen beginnen dan ook hun dag met een gember shot. Maar een gember shot of kurkuma shot kan je ook perfect drinken om je middagdip te verjagen. Of combineer ze: gember in de ochtend en een kurkuma shot ‘s middags. 

Bij het eten, in je mocktail 

Naast het feit dat gember goed is voor onze gezondheid, is het ook een populaire smaakmaker in de keuken. Je kan een gember shot dus ook gewoon gebruiken in de keuken. Lekker makkelijk om zo’n kant-en-klare fles gembersap in je ijskast te hebben staan!

  • Wees creatief en voeg een scheutje gember of kurkuma shot toe aan je thee of je favoriete drank. 
  • Maak er een verfrissende gemberlimonade mee door wat gember shot aan te lengen met mineraal- of bruiswater. 
  • Gebruik de gember of kurkumashots als mixdrank in je smoothie.
  • Het is ook ideaal om er je  mocktail of cocktail een pittige toets mee te geven. Of til je vers geperst fruitsapje naar een hoger niveau. Gember-sinaasappel of kurkuma-sinaasappel passen heel goed bij elkaar. 
  • Tot slot zijn gember en kurkuma shots handig om je verse soep snel een pittig accent te geven. Probeer het!

Vergelijkbare berichten