Spouwmuur isoleren, prijs en bepalende factoren

Je spouwmuur isoleren kan een belangrijke besparing betekenen in je energieverbruik. Maar, zoals altijd bij investeringen op de lange termijn, moet je er eerst geld instoppen. Hoeveel? In dit artikel leer je meer over je spouwmuur isoleren, prijs en welke factoren die prijs zoal mee bepalen.

Wanneer we de hoogte van een bepaalde bouwkost gaan vastleggen stuiten we steevast op verschillende aspecten die allemaal in meer of mindere mate meespelen. We zetten hier even de belangrijkste op een rijtje.

Welke isolatiemateriaal kies je?

PUR

Laten we beginnen met de best isolerende: PUR-schuim. Het is met zijn 30 euro per vierkante meter ook meteen de duurste. En ook zéér belangrijk om te vermelden: het is geen ecologische keuze en zou zelfs schadelijk kunnen zijn voor onze gezondheid. Deze raden wij met andere woorden niet aan.

Parels

EPS parels zit rond de 25 euro per vierkante meter. Het heeft een redelijk goede isolatiewaarde en is volledig recycleerbaar. Op het vlak van ecologie is het dus zowat de beste keuze. EPS parels zijn van de drie besproken isolatiematerialen wel het minst brandveilig.

Minerale wol

Glaswol en steenwol vallen onder minerale wol. Minerale wol kost zo’n 15 à 20 euro per vierkante meter. Het isoleert prima, zowel thermisch als akoestisch.

Wat is de totale oppervlakte?

De bovengenoemde bedragen zijn slechts richtprijzen. Er zijn namelijk nog factoren die de prijs van spouwmuurisolatie mee bepalen. De totale te isoleren oppervlakte, bijvoorbeeld. Hoe groter die oppervlakte, hoe lager de prijs per vierkante meter zal zijn.

Hoe dik is de spouw?

Hetzelfde geldt voor de dikte van de spouw. Als de spouw dikker is, zal je per centimeter minder betalen.

Kunnen de werken vlot plaatsvinden?

Ook niet onbelangrijk is hoe vlot de werken kunnen plaatsvinden. Om een bestaande spouwmuur te isoleren moet er dicht genoeg een vrachtwagen of bestelwagen kunnen parkeren. Hoe moeilijker dit is, hoe hoger de totale prijs van de spouwmuurisolatie zal worden.

Welk isolatiebedrijf schakel je in?

En zoals altijd hanteert elke aannemer zijn eigen prijzen. Er is maar één manier om de voordeligste te vinden en dat is offertes opvragen. Pas dan weet je exact hoeveel de spouwmuurisolatie precies kost voor jouw woning.

Dan kan je best eens je licht opsteken bij verschillende aanbieders bij jouw in de buurt.

Dat kan makkelijk, vrijblijvend én volledig gratis via onderstaande formulieren (opgelet: een apart formulier voor België en Nederland).

Prijzen en info isolatie België

Prijzen en info isolatie Nederland

Hier ontdek je meer info over het isoleren van de spouwmuur bij oudere woningen.